Новини » Автоновини

Дженсън Бътън: напускането на Тойота е голяма загуба за Формула 1



07.11.2009г 

Дженсън Бътън: напускането на Тойота е голяма загуба за Формула 1 Световният шампион Дженсън Бътън остана натъжен от новината за напускането на Тойота от Формула 1. Японският производител обяви в сряда незабавното си оттегляне от спорта само седмици след като подписа договорът Конкорд, който трябваше да го обвърже с Формула 1 до 2012 година. Бътън сподели:

"Тъжно е. Вярвах, че те ще продължат, но явно те имат други планове за бъдещето си. Това е голяма загуба за Формула 1.
Надявам се, че ще успеем да оцелеем без тях и без БМВ. Няколко нови отбора ще дебютират догодина в Бахрейн, но те няма да са силни от самото начало. Въпреки това те си имат причини за такива драстични мерки както направиха и Хонда.", сподели Бътън който преди 11 месеца нямаше никаква перспектива след като японския производител реши да се оттегли. Пилотът на Браун, който все още преговаря с Браун GP за заплатата си, сподели, че има напредък в преговорите, но все още нищо не е подписано:

"Обещах, че след състезанието ще обсъдя заедно с мениджърите ми плановете за догодина. Скоро и това ще стане, но за съжаление не мога да ви разкрия нищо повече. Не съм изнервен от протакането. Просто е нужно малко повече време за да може всичко за следващия сезон да е наред.", сподели Бътън.

Източник: formula1.sportal.bg


Коментари

Добави коментар

Реклама