Новини » Спорт

ГП на Валенсия: интригата ще бъде около третото място



08.11.2009г 

ГП на Валенсия: интригата ще бъде около третото място Австралийският пилот на Дукати Кейси Стоунър ще стартира от полпозишън в дешното състезание за Голямата награда на Валенсия,
съобщава Агенция "Фокус"
. Стоунър завъртя най-бързата обиколка за 1 мин. и 22, 256 сек. Втори на 26 стотни остана съперникът му за третото място в генералното класиране - Дани Педроса от Испания с мотор на Репсол Хонда. Трети, на 2 стотни от Педроса, е сънародникът му Хорхе Лоренцо с Ямаха. Световният шампион Валентино Роси ще старира от четвърта позиция. На трета редица са Колин Едуардс с частно подготвената си Ямаха и съотборникът на Стоунър в Дукати - Ники Хейдън. Десетката се запълва от Ранди де Пюне (Хонда), Тони Елиас (Хонда Грезини), Бен Спийс (Сузуки) и Андре Довициозо (Репсол Хонда).
Последното състезание за сезона е днес на пистата във Валенсия, а интригата ще бъде около третото място, където Кейси Стоунър има преднина от 11 точки пред Дани Педроса. Интересна ще бъде и битката за четвъртата позиция в шампионата, в която са замесени Андреа Довициозо (152 т.) и Колин Едуардс (148 т.).


Коментари

Добави коментар

Реклама