Новини » Автоновини

Nissan обяви датите на Nissan Leaf Zero Emission Tour



09.11.2009г 

Nissan обяви датите на Nissan Leaf Zero Emission Tour От централата на Nissan North America обявиха, че изцяло новият електрически модел Leaf ще бъде представен за първи път в Северна Америка
на 13 ноември тази година в Лос Анджелис
. Това ще бъде първата среща на американците с новия петместен, петврат модел, който използав за задвижването си само електрическа енергия.

Събитието ще постави и началото на турнето Nissan Leaf Zero Emission Tour, което ще премине
през 22 града и 11 щата
, като ще предложи на потребителите възможност на потребителите да се запознаят максимално отблизо, с идеята на Nissan LEAF и неговите качества и параметри.

Nissan Leaf Zero Emission Tour
Los Angeles: Nov. 13-17
Orange County: Nov. 18
San Diego: Nov. 19-21
Berkeley/Walnut Creek: Nov. 23-24
San Francisco: Nov. 25-29
Santa Rosa: Dec. 1
Sacramento: Dec. 1
San Jose: Dec. 3-6
Seattle: Dec. 8-12
Vancouver, Canada: Dec. 14-15
Portland, Ore.: Dec. 17-23
Phoenix/Tucson: Dec. 30-Jan. 5
Las Vegas: Jan. 6
Detroit: Jan. 11-13
Knoxville/Chattanooga, Tenn.: Jan. 16
Middle Tennessee: Jan. 19-21
Washington, D.C.: Jan. 26-28
Raleigh, N.C.: Jan. 29
Orlando: Feb. 1-2
Houston: Feb. 5-6
New York City: Feb. 9-14

Задвижващата система на Nissan LEAF е съставена от мощни литиево- йонни батерии (над 90kW), електрически мотор (80kW/280Nm) и система за регенериране на енергия.
Крайният резултат е автомобил без изпускателна система и със свободен пробег от над 160 километра.
Зареждането на батериите на автомобила, в стандартна електрическа инсталация, отнема около осем часа, но с помощта на бързо зарядно, системата може да бъде заредена до 80% за впечатляващите 30 минути.

Друга уникална система, която откриваме при Nissan LEAF е системата за дистанционен контрол, която позволява управление на на климатичната инсталация и функциите по зареждането на батерията да се извършва с помощта на мобилен телефон. Системата за климатизация и зареждането на батерията могат да бъдат зададени като функции с точно начало на работа. По този начин е възможно началото на охлаждането на интериора да започне в оптималния момент преди началото на поредното пътуване, а собствениците могат да се възползват възможно най- добре от по- евтините часови пояси на зареждане на батерията.


Състоянието на батерията, като моментен заряд, оставащо време до пълен заряд и др, може да се следи с помощта на специално разработен Интернет сайт, дори с помощта на мобилен телефон. Системата е в състояние да изпрати кратко текстово съобщение на собственика на автомобила при достигането на 100% заряд на батерията, като даде възможност на клиента да изключи зарядната система дистанционно или да включи климатизирането на интериора.


Коментари

Добави коментар

Реклама