Новини » Спорт

Искрен Маринов спечели второто шампионско рали край Сапарева баня



01.12.2009г 

Искрен Маринов спечели второто шампионско рали край Сапарева баня Искрен Маринов с Mitsubishi Evo 9 от отбора „АРТ Рейсинг” спечели второто шампионско рали, което се състоя на летището край Сапарева баня. Тази година състезанието се проведе със състезателните машини на пилотите от различните класове, а разликата в автомобилите бе компенсирана с хендикап. Системата позволи на много по-слабата кола Renault Clio на
Ангел Григоров – Дрифта
да се бори за първата позиция и
само метри преди финала атрактивният пилот загуби първото място
. Трети остана рали асът
Ясен Попов
, който бе най-бърз в своя клас N4 и на квалификациите за финала победи пристигналите за шоуто Димитър Илиев, Боби Борисов и Румен Дунев.
Попов бе най-бърз в квалификациите с време 1,04,53 мин, следван от победителите в категориите Искрен Маринов – 1,06,23, Васил Николов – 1,06,70, Йордан Тодоров – 1,08,32, Ангел Григоров – 1,09,420, и Йордан Божич - 1,13,10 мин.
Всеки зрител имаше възможност да дари средства за болните от дислексия в България, като се запише да бъде навигатор на някой от пилотите. От “копилотите” и входните билети се събраха близо 7000 лв., които ще бъдат използвани за подпомагане на изграждането на Павилиона на Леонардо, по който работи компанията VIVACOM, основен спонсор на събитието.


Коментари

Добави коментар

Реклама