Новини » Автоновини

Opel Astra ще се появи при дилърите в България през януари



01.12.2009г 

Opel Astra ще се появи при дилърите в България през януари Новият Opel Astra зае трето място в конкурса за 2010 г. През последните четири години това е третият модел на Opel, който заема достойно място на подиума в най-уважаваното съревнование за нови автомобили в Европа.

"Честно казано спечелването на първото място две последователни години би било абсолютно изключение. Със сигурност новата Astra е призната за най-добрата нова кола в компактния клас - най-дискутираната и най-харесваната в Европа с над 25% от всички автомобилни регистрации. Тази чест ни прави много горди: Това е силно признание за работата на екипа на Opel/Vauxhall," отбеляза Ален Висер, Вицепрезидент „Продажби, маркетинг и следпродажбено обслужване на Opel/Vauxhall". "Благодаря на журито на конкурса „Автомобил на годината" за високата оценка на дизайна и иновативните технологии, които предлагаме с новия ни компактен автомобил."

Новият Opel Astra, чиято премиера се проведе на автомобилното изложение във Франкфурт през септември тази година, върви по стъпките на Insignia, олицетворявайки философията на Opel да съчетава немската прецизност със скулпурен дизайн. За първи път иновативни технологии, като адаптивните предни светлини, системата с камера Opel Eye и др. са достъпни в компактния клас, който е най-популярният сегмент на автомобилния пазар.

Opel Astra ще се появи в дилърствата в България през месец януари и ще се предлага с избор от осем двигателя: четири бензинови и четири турбодизелови с директно впръскване комън рейл, всичките с изключително конкурентни емисии на CO2. От пролетта на 2010 година ще се появи и ecoFLEX дизелов вариант с мощност 95 к.с., който ще има забележително нисък комбиниран разход на гориво 4.2 л/100 км и само 109 г/км емисии на CO2 на много достъпна цена.

Autoplanet1 припомня:


Opel Insignia стана Автомобил на годината 2009. През 1985 тази титла бе спечелена от Kadett, а през 1987 година от Omega. Corsa финишира на подиума през 2007 г.

Автомобил на годината е награда, която се присъжда от 59 признати автомобилни журналисти от 23 европейски страни. Тази година в състезанието участваха 33 модела. Членовете на журито оценяваха автомобилите по следните критерии: дизайн, комфорт, сигурност, икономичност, поведение на пътя, динамични показатели, функционалност, екологичност, удовлетворение от шофирането и цена. Техническите нововъведения и съотношението качества-цена са особено важни фактори за конкурса и са силна страна на Opel.




Коментари

Добави коментар

Реклама