Новини » Автоновини

Honda разработи триместно купе на бъдещето



04.12.2009г 

Honda разработи триместно купе на бъдещето Това на снимката е опит за надникване в бъдещето. Така може да изглежда градско купе след 10-12 години. Проектът е на Анди Фостър – сътрудник на американското студио по дизайн на „Хонда”. Неговата задача е била да създаде малък автомобил с максимално за габаритите му пространство в салона и аеродинамика, която позволява максимална икономия на гориво.
Габаритната дължина на возилото със задно задвижване и 3 400 милиметра, ширината – 1750 милиметра, а височината - 1 439 милиметра. Разположението на седалките в салона е както при знаменития McLaren F1 – седалката на шофьора е по средата. Пътниците се разполагат от двете страни отзад. При това, по думите на специалистите, разработили колата, на задния ред има толкова място за краката, колкото при средноразмерен седан.
Техническите характеристики на модела засега не се съобщават. Известно е само, че в моторния отсек на автомобила може да се разполага както двигател с вътрешно горене, както и електромотор.
Към момента Honda не планира да качва на конвейра P-NUT.



Коментари

Добави коментар

Реклама