Новини » На път

Мокри пътища и мъгла в района на Велико Търново



04.12.2009г 

Мокри пътища и мъгла в района на Велико Търново Пътните настилки в по-голямата част от страната са мокри, като по по-високите и усойни места на Родопите са опесъчени, предаде Агенция Фокус. Слаб дъжд превалява в областите Пазарджик, Силистра, Добрич и Бургас и над Прохода на Републиката.

Поради мъгла е намалена видимостта до 50 метра в района на село Лозен, Пазарджишка област, Пловдивска област, до 100 метра в района на Габрово и градовете Оряхово, Търговище, Антоново и Омуртаг и до 150 метра в района на Велико Търново, град Левски, Никопол и Разград.

Опасност от падащи камъни има в област Смолян, прохода Троян - Кърнаре, в Искърското и Кресненско дефиле, по пътя София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра – Ботевград и в района на Мечи дол и Козница.

Затворени са проходите Твърдица - Елена и Етрополе - Златица и Върбишки между километър 176 и 200, както и пътищата връх Шипка - връх Бузлуджа, Павел – Совата и кръстовището Качица в град Велико Търново.

До 30 март 2010 г. е забранено преминаване през прохода „Шипка” на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета и обща маса над 10 тона.

Продължават ремонтните дейности по пътя Полски Тръмбеш - Свищов, Рудозем - Смолян, Кюстендил - Дупница и Варна - Добрич.


Коментари

Добави коментар

Реклама