Новини » На път

Прикрити полицаи ще заснемат нарушители по пътищата



17.12.2009г 

Прикрити полицаи ще заснемат нарушители по пътищата

Като част от завишения превантивен контрол в областния град и във връзка със зачестилите пътнотранспортни произшествия с пострадали пешеходци, от днес специално оборудвани автомобили на сектор “Пътна полиция” - без отличителни знаци ще извършват видеозаснемане на груби нарушения на Закона за движение по пътищата – отнемане на предимство на пешеходци, преминаващи по пешеходна пътека; преминаване на неразрешен сигнал на светофара и др. Продължават и засилените проверки на състоянието на гумите на МПС, както и контролът спрямо водачите – за недопускане управление на МПС, след употреба на алкохол.

 

 

На прохода Шипка е облачно, към момента снеговалежът е спрял. Видимостта е добра. Пътните настилки са заснежени и опесъчени. Продължава да важи ограничението за преминаване през прохода на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета, за всички останали МПС движението през Шипка е без ограничения, при зимни условия.

На Прохода на Републиката и на автомагистрала “Тракия” е облачно. Пътните настилки са мокри. Видимостта е добра. Движението е без ограничения, при зимни условия.

Пътна полиция апелира към водачите да се съобразяват с интензивните промени в пътната обстановка. Преди да предприемат пътуване се осведомяват предварително за прогнозата за времето и за пътната обстановка и да се погрижат автомобилът да бъде оборудван за движение в зимни условия – с подходящи гуми, вериги против сняг, с изправна отоплителна система и светлинна сигнализация и работещо устройство за почистване на предното стъкло.


 

 




Коментари

Добави коментар

Реклама