Новини » На път

Усложнена е пътната обстановка в цялата Плевенска област



23.12.2009г 

Усложнена е пътната обстановка в цялата Плевенска област

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки в равнинната част са сухи, а по високите места са частично заснежени и заледени. Пътните служби ги почистват и опесъчават, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ).
Слаб дъжд превалява в района на Благоевград. Частично заледени пътни участъци има в област София, Шумен, Хасково, Добрич, Силистра и Бургас.

 


Затворени са проходите Троян – Кърнаре, Арабаконак, Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Върбишки, както и пътят връх Шипка - връх Бузлуджа и Ямна – Черни вит. Въведени са следните ограничения за движение: всички моторни превозни средства да се движат без ремаркета и полуремаркета през прохода Дюлински и Петрохан, както и по пътищата Пещера - Батак – Доспат, Белово – Юндола, Велинград – Сърница, Котел –Омуртаг, Сливен – Стара река и Сливен – Ичера, а по пътя Шипково – Рибарица и с вериги. До края на март 2010 е забранено преминаването през прохода „Шипка” на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета и обща маса над 10 тона.
Времето над страната е предимно облачно. Ясно е в областите Кърджали, Плевен, Стара Загора. С преноса на топъл въздух от юг-югозапад, затоплянето в страната ни ще продължи. По-чувствително ще е то в източните и разположените северно от планините райони, където и облачността през деня ще намалява временно до слънчево. Там ще духа умерен югозападен вятър и дневните температури ще достигнат 10-15°, а минималните ще са между минус 1 и 4°. В западната и централната част от Дунавската ранина, в западните райони на Горнотракийската низина и на места в котловините, където ще остане почти тихо, през по-голямата част от деня ще бъде със значителна облачност, мъгливо и с най-ниски температури - минимални между минус 6 и минус 2°, максимални - между минус 2 и 3°. В София минимална температура - около минус 2°, максимална 6°. По Черноморието също ще се затопли - дневните температури ще достигнат 10-15°. Ще бъде ветровито, с предимно умерен юг-югозападен вятър.




Коментари

Добави коментар

Реклама