Новини » На път

Засилено полицейско присъствие по пътищата и след 1 януари



23.12.2009г 

Засилено полицейско присъствие по пътищата и след 1 януари

От 12 ч. днес е засилено полицейското присъствие на входно-изходните артерии на София, поради очакван голям трафик за предстоящите празници. За Нова година се очаква силен трафик по посока курортните комплекси. Създадена е организация за засилено полицейско присъствие след края на празниците, когато отново се очаква силен трафик в посока София. Това каза директорът на СДВР Валери Йорданов след среща на представители на Столична община с МВР, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Лошото време е предпоставка много хора да използват колите си и онзи ден произшествията в София са били около 300.
По Закона за движение по пътищата, каруците не бива да се движат по улиците в градовете. Столична община пое ангажимент да осигури места за прибирането на тези возила при изземването им. Това каза вътрешният министър Цветан Цветанов. Според Цветанов - може да се осигури облекчаване на трафика в центъра на града. Предстои и свързването на данъчната система в София с КАТ като така се очаква да бъде повишена събираемостта на глобите.
Валери Йорданов, директор на СДВР каза, че има организиран план за действие в новогодишната нощ. Има организирани пропускателни режими, а на концерта няма да бъдат допуснати лица във видимо нетрезво състояние. Йорданов каза, че през предходните години посещаемостта на новогодишните концерти е около 15 хил. души. На 31 декември на работа ще бъдат повече служители на полицията, в сравнение с 30 декември.




Коментари

Добави коментар

Реклама