Новини » На път

Дъжд и мъгла в цяла България



27.12.2009г 

Дъжд и мъгла в цяла България

Дъжд вали в почти цяла България. На много места има мъгла. Пътните настилки са мокри и хлъзгави.
Засилено полицейско присъствие, регулиране и контрол в пътните участъци с интензивно движение има днес в страната, заради края на почивните дни и очакваното интензивно движение, обобщава Агенция "Фокус".


Варна:
Силен дъжд вали във Варна. Навсякъде в града са се образували огромни локви, които затрудняват движението. Мокри и хлъзгави са пътните настилки в целия регион. Температурата на въздуха е около 6 градуса. Духа слаб вятър.
Нормално се пътува по магистралите „Черно море” и „Хемус”. Няма въведени ограничения. Слаб е трафикът по главните пътни артерии в града. Към момента няма натоварени булеварди.

София:

Мокри са пътните настилки по улиците в София. Движението е спокойно, няма задръствания, нито натоварен трафик. Спокойно е по булевардите „Сливница”, „България”, „Христо и Евлоги Георгиеви”, „Опълченска”, „Христо Ботев”. В неделния ден трафикът е спокоен и на кръстовищата при НДК, Орлов мост, Лъвов мост, Сточна гара и гара Подуене.
Няма неработещи светофари. Колите на градския транспорт се движат с празнично разписание.

Монтана:
Пътните настилки в района на Монтана са мокри, такива са и на прохода Петрохан. Пътната обстановка е нормална, всички пътища са проходими при зимни условия. В цялата област вали слаб дъжд, но няма заледени участъци. Остава в сила забраната за преминаване на тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан.

Белоградчик:
В района на Белоградчик времето е облачно и тихо, вали дъжд. Измереното количество валежи е 11 литра на квадратен метър. Температурата в района е 2 градуса над нулата, по високите части има и мъгла. Пътната настилка е мокра и хлъзгава.

Пазарджик:

Дъжд вали в цялата Пазарджишка област. 8 градуса е температурата в Пазарджик тази сутрин, времето е облачно и дъждовно. Мокри и хлъзгави са пътните. Движението по централните улици и кръстовища на Пазарджик се извършва нормално. Забранено е движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета по направленията Пещера- Батак – Доспат, Велинград-Сърница и Белово-Юндола. Затворен е 20-метров участък от лявата лента на третокласен път Мало Конаре- Овчеполци- Дюлево. Там е въведена организация за движение на моторни превозни средства само в дясната лента. Съществува опасност от падащи камъни по пътищата Белово – Юндола, Батак – Доспат, Пещера – Широка поляна, Варвара – Костандово.

Сливен:
Проливен дъжд вали в Сливен. Времето е облачно, духа западен вятър със скорост 3 метра в секунда, съобщиха от Метеорологичната станция в града. 8,4 градуса показват термометрите в Сливен.

Бургас:
Мокри и хлъзгави са пътищата в област Бургас, а дъжд вали навсякъде в региона. В областта в сила са постоянните ограничения за тежкотоварни автомобили. Забранено е движението на камиони над 10 тона по пътя Черница - Сунгурларе - Чубра и за автомобили над 20 тона на пътя Провадия - Айтос. За целия зимен сезон е затворен Върбишкият проход.
9 градуса е в Бургас в момента. Днес по Черноморието ще бъде облачно и ще превалява дъжд. Ще духа умерен югоизточен вятър, с тенденция на усилване. Дневни температури до 12-15°. Температурата на морската вода е около 10 градуса.

Благоевград:
Дъжд вали в Благоевград и региона. Мокри и хлъзгави са пътните настилки навсякъде в областта. Трафикът е нормален в града. Опасност от падащи камъни има в Кресненското дефиле и пътния участък в местността „Предел”. През деня трафикът се очаква да бъде динамичен. Интензивно е движението по главен път Е-79.

Смолян:
Слаб дъжд вали в Смолян. Пътищата са мокри и хлъзгави, няма заледени участъци. Всички пътища в областта са проходими при нормални условия, няма въведени ограничения. Видимостта е добра. Екипи от Областно пътно управление разчистват паднали камъни по пътя Смолян-Асеновград, в района на Златоград и около село Средногорци. Температурите тази сутрин са положителни навсякъде в областта. На Пампорово термометърът показва 7 градуса, а в Смолян около 10 градуса.




Коментари

Добави коментар

Реклама