Новини » Любопитно

Лондонското яхт-изложение навърши 56 години



14.01.2010г 

Лондонското яхт-изложение навърши 56 години

Тази година Лондонското яхт-изложение навърши 56 години. То е и едно от петте най-значими изложения за годината във Великобритания.
В залите на North Hall ExCeL по време на десетте дни на изложението са показани последните модели на големите световни марки в яхтената индустрия. Над 400 изложители очакват около 120 000 души да посетят събитието, на което най-евтиният експонат струва 500 британски лири, а най-скъпите луксозни яхти са с цена над 10 млн. паунда.
Сред луксозните марки представени на изложението London Boat Show са: Legend, Sunseeker, Fairline, Predator, Oyster, Hanse, Riva, Princess, Najad и много други. Основен спонсор на сцената, на която всяка вечер известни британски музикални изпълнители веселят публиката, е Fairline.
Land Rover е официален превозвач на изложението и производителят на високопроходими автомобили на няколко места е разположил свои модели. С малки щандове, но на ключови места – до свръх луксозните яхти, са представени и други луксозни автомобилни марки като Maserati, Rolls-Royce, Ferrari, Bentley, Lamborghini.
По традиция най-големите яхти са закотвени на пристанището „Кралица Виктория” на река Темза.
Лошото време в началото на януари във Великобритания не пожали и яхт-изложението. За късмет на посетители и изложители, снегът в английската столица не бе толкова обилен и не наруши предвидените събития на открито на водещите марки - Sunseeker и Princess.


Източник: Economynews.BG, Радослав Лазаров




Коментари

Добави коментар

Реклама