Новини » На път

Над 2000 случая на превишение на скоростта са регистрирани чрез камери в старозагорско



25.01.2010г 

Над 2000 случая на превишение на скоростта са регистрирани чрез камери в старозагорско

От 10 дни на на територията, обслужвана от ОД МВР – Стара Загора са приведени в действие стационарни радарни системи за контрол на скоростните режими. Устройствата са поставени на места с голяма концентрация на пътнотранспортни произшествия на път І-5 (Казанлък – Димитровград) и път ІІ-66 (Стара Загора-Нова Загора).

За 10-те дни от въвеждането им в Старозагорска област, камерите с радар са регистрирали над 2000 нарушения на скоростните режими, при които водачите са управлявали МПС с превишение на скоростта от 31 км/ч над разрешената за конкретния пътен участък. От пътна полиция напомнят, че при това нарушение освен парична глоба, Законът за движение по пътищата предвижда и временно лишаване на водача от право да управлява МПС за срок от 1 до 3 месеца.

Камерите с радар са преносими и имат преценяващ компютър. Изображенията на снимките са черно-бели и на се виждат ясно водачът, номерът на автомобила, датата, часът и мястото на заснемането, както и скоростта, с която се е движел. Камерата снима преминаващите МПС и в двете посоки.




Коментари

Добави коментар

Реклама