Новини » Любопитно

"Волга" 21 възкръсна, лети и спасява московчани. Видео



09.02.2010г 

"Волга" 21 възкръсна, лети и спасява московчани. Видео

След над 50 години производство, преди две години Русия свали от конвейра легендарната Волга” 21.
Тишината около модела обаче беше взривена от възкръсването на автомобила във вълшебната светлина на „Черната мълния”. Летяща „Волга” 21 кръжи в небето над Москва и чрез фантастично наногориво и много благородство спасява шашнатите столичани от бедствия, аварии и лоши хора във филма на режисьорите Александър Войтински, Дмитри Кисельов.
Ако помогнеш на другия, може да спасиш от пагубна мъка собствения си живот – това е едната страна на филма. Другата е отначало овехтялата, а после бляскава черна „мълния”. Сега „Волга” 21 е по-известна от всякога!

Историческа справка

Първата “Волга” е произведена през 1956 година и е почти буквално копие на “Форд Мейнлайн”. Масовото производство започва две години по-късно. Оперативните работници на КГБ използвали по-мощна версия на автомобила. По-късно универсалните модели били използвани и от “Бърза помощ”. Според критиците “Волга” напълно отговаря на името си – с нея не е по-лесно да се оправиш, отколкото с лодка. В постсъветската епоха “Волга” се опита да конкурира вносните автомобили, най-вече с любимите на руските бюрократи и мафиоти “Мерцедеси”, обобщава e-vestnik.bg.

Любопитно


Легендата гласи, че ламарините на ГАЗ-21 са произведени от претопените каски на убитите немските войници след края на Втората Световна Война. Действително на места дебелината на метала достига 3мм. и това може да не е просто предание, коментират познавачи.

Остава само да си помечтаем, че обикновения бензин наистина може да се превърне в наногориво, да се насладим на филма и, разбира се, на „Волга” 21.





Коментари

Добави коментар

Реклама