Новини » Застраховане

Полицата "Живот на път" пази и шофьори, и пътници срещу 10 лв.



09.02.2010г 

Полицата "Живот на път" пази и шофьори, и пътници срещу 10 лв.

Кризата и страхът от безработица орязаха желанието на хората да се застраховат. Договори се сключват само за задължителните застраховки, а доброволните изглеждат далечен лукс. Свитият портфейл на българина провокира мисленето на бизнеса по посока създаване на нови продукти.
Един такъв продукт е застраховката "Живот на път", съвместно разработена от "Армеец" и "ЦКБ Живот". Тя е насочена мобилните хора, независимо с какъв транспорт пътуват. Застраховката е предназначена за хората, които са претърпели злополука, когато са пътували със собствен, обществен или служебен транспорт, независимо от това дали са били водач, или пътник. Продуктът е презназначен за български и чуждестранни физически и юридически лица на възраст до 65 години.
Интересното при полицата е, че тя съчетава рискове от общото застраховане и животозастраховането. Покритите рискове са обичайните за застраховка злополука до определени лимити: смърт вследствие ПТП, временна и трайна загуба на трудоспособност вследствие на ПТП. Към покритите рискове компаниите предлагат и "помощ на път вследствие ПТП". Този риск покрива разходите за: спешно пътуване на член на семейството; пренощуване на член на семейството на застрахования, поради наложителното му присъствие при хоспитализация или смърт на застрахования вследствие претърпяно ПТП; медицински разноски и репатриране вследствие злополука, настъпила в резултат на ПТП.
Още един интересен риск покрива полицата - "смърт вследствие други причини", като застрахователната сума е до 20% от договорената по полицата.
По рисковете “смърт вследствие ПТП”, “смърт вследствие други причини”, “трайна загуба на работоспособност вследствие ПТП” и “временна загуба на работоспособност вследствие ПТП” застрахователят изплаща съответното обезщетение в пълен размер, независимо от броя на действащите към момента на събитието застраховки, покриващи същите рискове.
Застрахователното покритие за рисковете “смърт вследствие ПТП”, “смърт вследствие други причини” и “трайна загуба на работоспособност вследствие ПТП” е валидно за цял свят, а за останалите рискове – за територията на България.
Застрахователната годишна премия е 10, 20 или 35 лева в зависимост от тарифния план.

Източник: Insurance.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама