Новини » На път

Непълнолетни крадат "ВАЗ"-ки. Заловени са



22.02.2010г 

Непълнолетни крадат "ВАЗ"-ки. Заловени са

Криминалисти от РУ МВР - Стара Загора задържаха шестима, извършили серия кражби на коли и вещи и части от МПС.

На 6 февруари в районното управление е получен сигнал, че неизвестен противозаконно отнел “ВАЗ 21011”, паркиран на ул. “Д. Караджов”. Същия ден полицейски екип открил автомобила изоставен на бул. “Цар Симеон Велики”.

На 14 февруари в 3 часа на кръстовището на улиците “Климент Охридски” и “Граф Игнатиев” служители на полицията намерили изоставен друг автомобил от същата марка. При извършената проверка било установено, че колата била открадната от кв. “Самара 3”.

При проведените оперативно-издирвателни действия, старозагорските криминалисти установили, че деянията са извършени от П.Г./18г./, четирима непълнолетни - на 14, 15 и 17 г.от Стара Загора и 16-годишен от Якоруда. В хода на разследването било констатирано, че в периода от ноември 2009г. до 20 февруари шестимата в различни комбинации помежду си, са извършили десет кражби на леки автомобили "ВАЗ", както и кражби на части от тях. Отнетите автомобили използвали, за да транспортират крадените вещи, които укривали в гориста местност източно от града и след това ги предавали на пунктове за изкупуване на цветни и черни метали или ги продавали на частни лица. По-късно изоставяли колите, като демонтирали акумулаторите им. Действали са само през нощта и основно в почивните и празнични дни. Част от вещите, предмет на престъпленията били намерени и иззети.

Работата по изясняване и документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.

 




Коментари

Добави коментар

Реклама