Новини » Любопитно

Мюнхен е градът с най-добър обществен транспорт в Европа04.03.2010г 

Мюнхен е градът с най-добър обществен транспорт в Европа

Мюнхен е градът с най-добър обществен транспорт в Европа, показват резултатите от публикувано днес изследване, цитирано от Associated press.
Изследването, проведено в 23 европейски града от EuroTest, установява, че девет от градовете предлагат само "приемлив" транспорт чрез автобуси, трамваи и метро. Трябва да се направи повече, за да се превърне общественият транспорт в
привлекателна алтернатива на придвижването с автомобил в градовете, заключава проучването.
EuroTest, обединение на автомобилни клубове от 15 страни начело с Клубa на автомобилистите в Германия (ADAC - АДАК), класира обществения транспорт според времето за пътуване, предоставянето на информация, възможностите за трансфери,
разходите за транспорт, часовете на работа и достъпа до паркинги за велосипеди и автомобили.
Сред градовете, включени в проучването, само Мюнхен е получил оценка "много добър" за бързина на транспортните връзки, "наличие на достатъчно информация на спирките и в автомобилите на градския транспорт" и "изключително впечатляваща" интернет страница.
Резултатите сочат, че "добър" е общественият транспорт в 11 града - Хелзинки, Виена, Прага, Хамбург, Копенхаген, Франкфурт, Барселона, Лайпциг, Кьолн, Рим и Берн. Оценките на тези градове обаче показват, че транспортните им системи имат слаби места.
Общественият транспорт е "приемлив" в Париж, Брюксел, Амстердам, Варшава, Осло, Лисабон, Мадрид, Лондон и Будапеща и "силно недостатъчен" в хърватската столица Загреб и словенската Любляна.

Източник: Economynews.BG
Коментари

Добави коментар

Реклама