Новини » На път

Полицията търси информация за автомобил, участвал в тежко пътнотранспортно произшествие



08.03.2010г 

Полицията търси информация за автомобил, участвал в  тежко пътнотранспортно произшествие

Инцидентът е станал по време но тържествената заря, по случай Националния празник на Р България.

На 03.03.2010 г. около 19.50 ч по първокласен път ІІ-66 в посока запад се е движел велосипед, управляван от 44-годишен старозагорец. На околовръстния път преди кв. “К. Ганчев”, на около 200 м след “Провими-Зара”, е блъснат от неустановено МПС (вероятно лек автомобил “Мерцедес”). Велосипедистът е паднал и останал на място, а автомобилът е продължил да влачи велосипеда още около 260 м. По данни на свидетели, на около 50 м преди пътния възел (детелината) в кв. “К. Ганчев”, водачът на автомобила спрял, откачил велосипеда, захвърлил го в канавка и продължил движението си в посока юг.

В резултат на удара велосипедистът, който е бил с предпазна каска, е получил контузия на мозъка и е настанен за лечение в МБАЛ – Стара Загора, с опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.
Предполага се, че автомобилът, участвал в катастрофата е със счупено предно панорамно стъкло, фар и има други повреди по предната част.
Полицията умолява гражданите, които са станали свидетели на инцидента и/или имат информация за автомобила и водача, участвали в произшествието да се обадят на тел. 112 или 166. Анонимността е гарантирана.




Коментари

Добави коментар

Реклама