Новини » Любопитно

Магьоснически "чалъми" за отваряне на коли12.03.2010г 

Магьоснически "чалъми" за отваряне на коли

"Отвертките и другите примитивни уреди за отваряне на автомобили са вече отдавна в миналото. Дори и наркоманите не ги използват вече. Някои от тях предпочитат да счупят стъклото и да влязат в колата. Ако ще се краде, бандитите не си играят - вече използват много модерни инструменти. Понякога апашите имат вид на студенти. Рядкост е, но и такива съществуват. Гледаш ги до скъп автомобил, а в ръцете им лаптоп. Но в него няма формули и лекции, а специални програми за "влизане" в бордовия компютър." Това разказа вчера опитен полицай, който години наред е водил "битки" с автокрадци.

Хит сред апашите напоследък обаче са готовите ключове за лимузини. Обирджиите вземали на мушка дадена кола и по свои канали успявали да научат номера на рамата, на двигателя и всякакви специфични белези. После пускали молба по интернет до завода производител да им изпрати оригинален ключ, защото фабричният е изгубен. Така без никакви усилия колата минавала в ръцете на бандитите. А после се препродавала с други табели, документи и новия ключ.

Според криминалисти около десет са групите в София, които плячкосват само лимузини и джипове. Още толкова пък се занимавали с коли от среден клас.

След арестите на известни автоапаши покрай Наглите броят на отмъкнатите автомобили в столицата рязко спаднал. Със задържането на "Факирите" се очаква още по-голямо намаляване на кражбите.

 

Източник:

trud.bg
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft EP-3
Gazpromneft EP-3
Разфасовка: 45 килограма
Цена: 254.81лв.
Купи