Новини » На път

Над 1 млрд. евро за преасфалтиране на пътната мрежа в страната ни ще договаря Борисов



19.03.2010г 

Над 1 млрд. евро за преасфалтиране на пътната мрежа в страната ни ще договаря Борисов

До 15 август 2010 г. ще бъде довършена отсечката от АМ „Марица”, която свързва Харманли с Любимец”, обяви премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в района, където направи инспекция на строително-ремонтните дейности по магистралата.
„Не сме тук, за да открием, а за да довършим този 30-километров участък, който се изгражда 18 години”, каза министър-председателят. „От 1992 г. е полаган асфалт, без да се спазва технологията на отводняване, правят се мостове без хидроизолация. Това е компрометиране на дейността”, допълни министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, който също присъства на инспекцията. Премиерът Борисов заяви, че на изпълнителя вече са преведени авансово средства и още днес ще започне работа по обекта. Доизграждането на участъка ще струва около 130 млн. лева с допълнителните строително-ремонтни работи.
„До края на 4-годишния мандат на това правителство АМ „Марица” ще стигне до КПП „Капитан Андреево”, съобщи министър-председателят. „За тези 67 км до границата ще бъдат използвани средства по ОП „Транспорт”. Това са 220 млн. евро, които се надяваме Европейската комисия да ни отпусне, за да не използваме пари от националния бюджет. Ето, това ни различава от предишното управление – че използваме полагащата ни се като членове на ЕС европейска помощ”, подчерта премиерът Борисов. Той допълни, че следващата седмица на Съвета на ЕС ще се срещне с председателя на Европейската комисия Жозе-Мануел Барозу, за да обсъдят възможността за отпускане на над 1 млрд. евро за преасфалтиране на пътната мрежа в страната ни.


Източник: Economynews.BG




Коментари

Добави коментар

Реклама