Новини » Еко-ауто

Изтича срокът за записване в дарителската програма на Мото-Пфое



12.04.2010г 

Изтича срокът за записване в дарителската програма на Мото-Пфое

До 15 април включително желаещите могат да подадат своите документи за участие в Дарителската програма на Мото-Пфое за опазване на природното и културно наследство на България. Програмата подпомага финансово и подкрепя с разгласа колективните и индивидуални усилия за съхраняване на националната ни уникалност и идентичност.

Могат да се включат проекти в двете категории „Опазване на природната среда” и „Съхраняване на културното наследство”. Конкретните полета за изява са: опазване флората и фауната на България, тяхната чистота и многообразие, съхраняване на природни феномени, намаляване потреблението на ресурси, разработване и внедряване на екоинженерни технологии, проекти в сферата на живата култура във връзка с нейното обогатяване и разнообразие и на културно-историческите ни ценности. Важно условие е кандидатстващите проекти да са в процес на реализиция, а не в идейна фаза или вече приключили. Могат да участват още детски и младежки инициативи, чиито автори са на възраст до 18 години. В този случай е необходимо проектите да се осъществяват под ръководството на пълнолетни лица.

Дарителската програма е с общ награден фонд в размер на 20 00 лева – за един национален победител и до две поощрителни награди. Оценяването се извършва от независмо експертно жури.

Регламентът и формулярът за участие могат да се изтеглят от интернет страницата на Мото-Пфое www.motopfohe.bg и следва да се изпратят на адрес: 1360 София, ж.к Люлин, бул. „Сливница” 444, Мото-Пфое ЕООД, За Дарителската програма. За повече информация: т. (02) 9842 301; 9842 273; contacts@motopfohe.bg

Началото на Дарителската програма на Мото-Пфое в България е поставено през 1996 г.. Тогава инициативата е международна и се нарича „Европейски награди Хенри Форд за опазване на природното и културно наследство”, осъществявана с подкрепата на ЮНЕСКО и Съвета на Европа. От 2001 г. се провежда под патронажа на Ford Motor Company, а от 2005 г. продължава да съществува изцяло при организацията и с подкрепата на Мото-Пфое ЕООД. В 12-те издания на конкурса досега са участвали 760 проекта, 60 от които – наградени, като са дарени общо близо 200 000 лева, обобщава auto-press.net.




Коментари

Добави коментар

Реклама