Новини » Любопитно

Фернандо Алонсо получи застраховка за палците на ръцете си за... 10 млн. долара



30.04.2010г 

Фернандо Алонсо получи застраховка за палците на ръцете си  за... 10 млн. долара

Спонсорите на отбора застраховаха всеки от палците на двукратния световен шампион за по 5 милиона като част от публична кампания, рекламираща застраховките за живот и срещу катастрофи, стартирала преди предстоящата надпревара за "Гран при" на Барселона.

 

 

“Палците на Алонсо са символ, те са от възлово значение за управлението на колата във “Формула 1″, знак са на победата, така се демонстрира, че всичко е наред и под контрол” - се каза в изявление на спонсора, банка “Сантандер”.

Самият испанец, който се присъедини през този сезон към “Ферари”, след като е печелил титлата с “Рено”, изрази надежда първото състезание на европейска земя да подкрепи неговите претенции за лидерство. Той е на трета позиция в генералното класиране след 4 съревнования. “Дойде време да се разграничи кой е достоен да спечели титлата и кой не е - отсече пилотът - европейските състезания са моментът на истината за шофьори и екипи, те ще покажат кой е в състояние да постигне най-голямата бързина”. Алонсо допълни, че не се притеснява за двигателя на “Ферари”, който претърпя повреда на тренировка в Китай.

“Сигурен съм, че в Барселона ще разполагам със страхотна кола. Механиците на “Ферари” са напълно уверени, че са отстранили проблема, и аз се надявам, че феновете ще си изкарат фантастично и ще има такава страхотна атмосфера, както винаги е било” - заключи Алонсо.

 

Източник: radar.bg

 

 




Коментари

Добави коментар

Реклама