Новини » На път

Жестоки мерки срещу абитуриенти подготвят от КАТ



10.05.2010г 

Жестоки мерки срещу абитуриенти подготвят от КАТ

Полицията предприема мерки за безопасност по време на абитуриентските балове. От КАТ се подготвят с жестоки мерки срещу абитуриенти, които карат като самоубийци и погазват правилата за движение. Тази година пътните полицаи ще бъдат безкомпромисни с всеки купонджия, застрашаващ сигурността на пътя.

Предвидено е, шофьорите, които управляват автомобилите накичени с балони, да бъдат глобявани с до 200 лева. Санкцията ще се налага по преценка на катаджията, ако се установи, че шофьорът няма добра видимост, заради нагиздената като циганска сергия кола. Униформените са категорични, че няма да толерират по никакъв начин и останалите изцепки на абитуриентите.

Големи проблеми ще си имат онези зрелостници, които изкачат от прозорците на колите по време на движение. Тези които смело размахват бутилки от колите и крещят като луди. Глоби ще отнасят и такива, които надуват прекомерно клаксони, включват всякакви светлини на автомобилите си и не ползват обезопасителни колани.

От МВР припомнят, че по време на абитуриентски балове е налице сериозна опасност от тежки пътни злополуки по вина на водачи, превозващи абитуриенти. Рисковите фактори са шофиране с превишена скорост и предприемане на опасни маневри; отнемане на предимство, преминаване при червен сигнал на светофара; неправилно превозване на пътници, показващи се от прозорците и люковете на автомобилите или седнали върху рамките на вратите; возене на повече пътници от броя на местата за сядане в автомобилите; управление от неправоспособни и употребили алкохол водачи; подаване на неразрешени светлинни и звукови сигнали и агресивно поведение към останалите участници в движението и главно към пешеходците; посещения на заведения с коли, управлявани от употребили алкохол и неправоспособни след края на баловете в нощните и ранните сутрешни часове и др.

Още през тази седмица директорите на училищата в цялата страна ще бъдат привикани и в съответните полицейски управления, за да ги инструктират за мерките на безопасност около предстоящите балове. Целта е да бъде направено всичко възможно зрелостниците да карат трезви и да няма инциденти на купоните. Тъй като тази година голяма част от зрелостниците са изтеглили купоните си по-рано, още от днес присъствието на униформени по улиците на София ще бъде засилено, обобщава vsekiden.com.




Коментари

Добави коментар

Реклама