BGWebCounter

Новини » Кола на месеца

"Тойота" Приус


31.05.2010г 

"Тойота" Приус

Новото поколение на "Тойота" Приус се оказа повече от успешно и в някои държави, желаещите да го закупят са готови да платят по-голяма сума, само и само да не чакат. В Япония и САЩ например трябва да чакате до април 2010 г., за да ви дойде редът за машината, която се продава вече 2 месеца. Евентуалните купувачи са готови да платят 10% повече от посочената цена, за да вземат колата предварително.

Огромният интерес към машината се дължи най-вече заради ниския разход на гориво - 1 литър стига за 38 км. Цената на хибрида също не е за пренебрегване - малко над 20 000 долара. Отделно от това се спестяват данъци, тъй като се кара екологично чист автомобил.

Тези, които не искат да чакат година, могат веднага да си закупят предишната, втора версия на модела. От "Тойота" твърдят, че интересът към тези машини също е доста сериозен, въпреки че тяхната цена е с около 10% по-висока от тази на новия модел. Само за юни обаче на пазара в Япония са пласирани 23 000 бр. от моделът Приус. Подобна е бройката за САЩ. Това е с 4 пъти повече, отколкото предвиждаха мениджърите на компанията. В плана на "Тойота" бе предвидено да се продават 5000 хибрида на месец, а заявките за месец юли вече надминават 250 000 бройки.




Още по темата:

Коментари

Добави коментар