Новини » Автоновини

Черният хищник Range Rover спечели първо място в американско изследване



23.07.2010г 

Черният хищник Range Rover спечели първо място в американско изследване

Range Rover спечели първо място за луксозен премиум SUV автомобил в най-новото проучване на американската изследователска агенция J.D. Power and Associates. Експерти на компанията са се допитали до собственици на нови автомобили, които са анализирали подробно дизайна, оформлението, пътното поведение, иновативните технологии и качеството на интериора в новите си возила. След обобщение на резултатите става ясно, че Range Rover печели безапелационно златните медали. Друг представител на английските високопроходими автомобили също намери място на стълбичката с победителите. В същата категория Range Rover Sport се нареди на трето място.

Бронзовите медали спечели и Jaguar XF в категорията луксозен премиум автомобил. “Котката” се отличи от останалите с мощност, бързо ускорение и тих звук на двигателя като събра общо 852 точки и остана само на 3 пункта от световния връх.

„Много сме щастливи от признанието, което получаваме”, не скрива задоволството си президентът на Jaguar и Land Rover за Северна Америка – г-н Гари Темпъл. „Имаме 2 бранда, които печелят призови места в топ 10 на света. Тази оценка е изключително висока за нас и ни задължава и в бъдеще да предоставяме на нашите клиенти луксозни висококачествени премиум автомобили, лидери в съответните сегменти”, споделя още Темпъл.

По всичко личи, че двете британски марки ще подобрят още повече своите положителни резултати и през 2011 г. С уникална комбинация от нови съвременни технологии, нова гама двигатели и стилни промени по интериора Jaguar и Range Rover ще подобрят и затвърдяват своите места в класирането, сочат мненията на експерти в автомобилния бранш.

Изследването на J.D. Power and Associates се сформира на база сбор от оценките на над 90 компонента, които се изледват, във всеки нов автомобил. В проекта всяка година участват над 80 хиляди души. Задължително условие е всеки от тях да си е купил нов автомобил, който да е притежавал поне от 3 месеца. Проучванията на престижната американска агениця са високо оценявани и уважавани в световен мащаб.




Още по темата:

Коментари

Добави коментар

Реклама