Новини » Кола на месеца

Време е за хибридната версия на Audi A6



03.01.2011г 

Време е за хибридната версия на Audi A6

Четвъртото поколение Audi A6 ще бъде пуснато на пазара в началото на тази година с версия с хибриден двигател, по-леко шаси и редица нови помощни и мултимедийни системи, предаде ДПА.
По-голямата част от каросерията е от алуминий и високотехнологична стомана. Издълженият капак на двигателя, ниският скосен покрив и изпъкналата странична линия придават на автомобила динамичен външен вид.
Интериорът включва многослойна дървена облицовка. По избор към предните седалки могат да бъдат включени вентилационни и масажиращи функции.
Стандартно в автомобилите е вградена радиосистема MMI от последно поколение. Ауди предлага и възможност за монтиране на Head-up дисплей, който представя важна информация на предното стъкло. Онлайн услуги, разработени заедно с Google, свързват целия седан с интернет чрез Bluetooth.
Модул UMTS изтегля изображения и информация от Google Earth до монитора и ги обединява със зададения маршрут на движение.
Новия модел на А6 предлага избор между два бензинови и три дизелови двигателя. По-късно през 2011 г. ще бъде пусната и хибридна версия, която според автомобилостроителната компания с електрическия си двигател ще развива скорост до 100 км в час. Общата консумация на гориво се очаква да бъде 6,2 литра на 100 км с емисии на въглеродни газове от 142 грама на километър.


 Източник: Economynews.BG




Още по темата:

Коментари

Добави коментар

Реклама