Новини » Еко-ауто

Honda рециклира редки метали от употребявани части



Admin20.04.2012г 

Honda рециклира редки метали от употребявани части

Honda Motor Co., Ltd. и компанията Japan Metals & Chemicals Co., Ltd.обявиха създаването на първия в света процес за извличане на редки метали от различни части в продуктите на Honda. Това е действащ производствен процес за рециклиране, а не експеримент. Чрез него Honda ще продължи рециклирането на ценни ресурси.

В края на месеца, като част от тази дейност Honda и Japan Metals & Chemicals ще започнат да извличат редки метали от използваните никел-метал-хидридни батерии, събирани от хибридните автомобили на Honda при дилърите на марката в Япония и извън страната. Новата дейност ще бъде първата в света за извличане на редки метали като част от процеса на рециклиране.

Honda прилага термична обработка, за да използва никел-метал-хидридните батерии за рециклиране на никела. Въпреки това, успешното стабилизиране на процеса на екстракция в завода на Japan Metals & Chemicals Co., Ltd.ще направи възможен добива на редки метали като масово производство с чистота, по- висока, отколкото тази при добива и рафинирането им. Новосъздаденият процес позволява извличането на над 80% от редките метали, съдържащи се в този тип батерии. Освен това Honda ще стимулира още повече рециклирането на редките метали в бъдеще и от други употребявани части на автомобилите, а не само от батериите.

Honda отдавна рециклира своите излезли от употреба продукти, като използва подхода 3R (reduce, reuse, recycleили намаляване, повторно използване и рециклиране). Така например Honda бе първият японски автомобилен производител, който започна продажба на рециклирани части и събиране и преработка на маслени филтри и подменени брони. Honda ще продължи да укрепва своята мрежа, свързана с повторна употреба и рециклиране на ресурсите.




Още по темата:

Коментари

Добави коментар

Реклама