Новини » Еко-ауто

100-процентовият електрически Nissan LEAF е най-продаваният автомобил в Норвегия през октомври



Admin06.11.2013г 

100-процентовият електрически Nissan LEAF е най-продаваният автомобил в Норвегия през октомври

Nissan LEAF, най-продаваният в света 100-процентов електромобил, оглави класацията за продажби на пътнически автомобили в Норвегия. През октомври семейният автомобил с нулеви вредни емисии изпревари по продажби всички модели с двигатели с вътрешно горене, хибриди и електрически конкуренти, взимайки почти 6% от общия пазар на пътнически автомобили.

Второто поколение LEAF на Nissan, който бе лансиран по-рано тази година, продължава да води пътя при мобилността с нулеви вредни емисии. Nissan LEAF се представя постоянно по невероятен начин на норвежкия пазар, безспорната електрическа столица на света, нареждайки се на четвърто място по продажби до момента с пазарен дял от над 3%.

Жан-Пиер Диерназ, Директор електрически автомобили в Nissan Europe, е възхитен от последния норвежки успех: “Имахме изключително силни продажби тази година в Норвегия и с представянето на новия Nissan LEAF в средата на 2013, нивото на продажбите не само се запази, а се увеличи. Да достигнеш до първото място по продажби е изключително търговско представяне, дори за най-продавания електромобил в света, но да си номер четири до момента през годината е нещо, с което сме изключително горди. Продължаваме да сме успешни в основните норвежки градове, но основната част от нашия растеж идва от малките райони, което показва обхвата на привлекателността на Nissan LEAF.”

От известно време Норвегия е център на електромобилния пазар в Европа с пакет от облекчения, включващи освобождаване от ДДС и нулеви пътни такси, които са част от усилията да се подобри качеството на въздуха за всички граждани.

Яцек Горски, Управляващ директор на Nissan Nordic Europe, вярва, че успехът се дължи на това, че автомобилът отговаря на нуждите на норвежките купувачи: “Не е изненада, че подобряваме дори априлския ни рекорд, когато бяхме втори, с новия Nissan LEAF. Знаехме, че най-новото поколение на модела пасва още по-добре на норвежкия начин на живот. Увеличеният обем на багажника, петте седалки и стандартното бързо зареждане го правят чудесен семеен автомобил. В допълнение на това, нашите инженери създадоха пакета Nordic, включващ подгряване на батерията, само за скандинавския регион, за да поддържаме клиентската удовлетвореност дори през нашите много студени зими.”




Още по темата:

Коментари

Добави коментар

Реклама