Новини » Спорт

MotoGP: Маркес и Honda покориха Тексас



Admin14.04.2014г 

MotoGP: Маркес и Honda покориха Тексас

Honda постигна невероятен триумф на пистата в Остин в Тексас с двойна победа във втория кръг от MotoGP. Пилотът на Repsol Honda Марк Маркес покори отново тексаската писта. Миналата година на това трасе той спечели първата победа като пилот във висшия клас, а сега бо отново първи.

Успехът на Honda бе пълен, тъй като на втори – на 4,124 сек. финишира съотборника на Маркес Дани Педроса. Маркес доминира през целия състезателен уикенд, спeчели втори пореден полпозишън, има две победи от два старта и пълен актив от 50 точки. Така световният шампион укрепи лидерските си позиции във временното класиране. Най-много се радваха от Ducati, тъй като Андреа Довициозо стъпи на подиума трети. Това е първи подиум на марката от старта в Мизано през 2012 г., когато Роси стана втори.

Маркес поведе, но драматичен фалстарт направи Хорхе Лоренсо, който се изстреля много преди загасването на светофарите, за което и получи наказание с преминаване през питлейна, с което изостана много. Напред се откъснаха двамата пилоти на Honda, следвани от Щефан Брадъл, от сателитния тим LCR Honda. Отзад Валентино Роси започна страхотен щурм, като изпревари Кал Кръчлоу, Довициозо и Брадъл. На трета позиция се бе укрепил Андреа Яноне. Роси започна битка с него за третото място, докато съотборникът му Лоренсо отзад се бореше да влезе в зоната на точките.

Роси бе притиснат от двамата пилоти на Monster Yamaha Tech 3 - Пол Еспаргаро и Брадли Смит, които го изпревариха. Кал Кръчлоу пък направи грешка и падна на втория завой, а после стана ясно, че е със счупена ръка. Съотборникът му Довициозо в последните обиколки предприе щурм и успя да се добере до подиума. Смит също атакува Брадъл, но германецът този път не се предаде и остана 4-и.




Още по темата:

Коментари

Добави коментар

Реклама