Новини » Автоновини

Форд изтегля хиляди автомобили заради опасност от възпламеняване



Admin20.05.2022г 

Форд изтегля хиляди автомобили заради опасност от възпламеняване

Автомобилната компания "Форд" моли собствениците на 350 000 превозни средства да ги върнат на дилъри на марката, за да бъдат ремонтирани, включително около 39 000 спортни високопроходими автомобили (SUV), за които има инструкция да бъдат паркирани на открито, защото двигателният им отсек може да се възпламени. Това предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на изявление на компанията.

Американският автомобилостроител не е инструктирал собствениците да спрат да шофират спортните автомобили, въпреки че тези, които не са в състояние да следват инструкциите за паркиране на открито, трябва да се свържат с техния дилър или представителство на компанията, уточнява БТА.

В официална комуникация между американското правителство и "Форд" пише, че компанията не е установила каква е причината за възникване на пожари в някои от джиповете й "Форд Експедишън" (Ford Expedition) и "Линкълн Навигейтър" (Lincoln Navigator), произведени през 2021 г.

Пожари могат да възникнат, дори когато двигателите са изключени. Има информация за 16 пожара в двигателния отсек, 14 от които при фирмени превозни средства под наем. В следствие на един от пожарите има загинал човек, съобщи автомобилния конструктор.

"Форд" изтегля и около 310 000 тежкотоварни камиона, поради дефект при въздушната възглавница на водача, която може да не се задейства при евентуална катастрофа.

Също така компанията изтегля 464 броя от миналогодишните си електрически джипове "Мустанг Мач-И" (Mustang Mach-E). Проблем със софтуера им може да причини непреднамерено ускорение, забавяне или загуба на мощност, предупреждават от "Форд".

Източник: manager.bg




Още по темата:

Коментари

Добави коментар

Реклама