Новини » Еко-ауто

Нови задвижвания ще свият разходите за хибридите с до 30% след разработка на Nissan



Admin09.03.2023г 

Нови задвижвания ще свият разходите за хибридите с до 30% след разработка на Nissan

Nissan Motor Co. разработва нови модулни задвижвания, които ще помогнат за рационализиране на производството и ще намалят производствените разходи при хибридните автомобили с до 30%, съобщава Bloomberg.

Чрез подобряване на основните части базираният в Йокохама автомобилен производител очаква да успее да намали цената на своите хибридни автомобили до същото ценово ниво като това на бензиновите автомобили до 2026 г., изтъкnа вицепрезидентът Тошихиро Хираи пред журналисти.

Nissan показа чертежи на две нови задвижвания - един за така наречените E-power хибриди и друг за превозни средства с нулеви емисии. И двата проекта използват подобна технология, която ще помогне за консолидиране и локализиране на производството - точки, които Nissan засегна в края на миналия месец, когато очерта своята стратегия за ускорена електрификация.

Докато автопроизводителите в световен мащаб се надпреварват да електрифицират продуктовата си гама, японските компании, особено Toyota Motor Corp., посочват, че предприемат по-нюансиран подход, продължавайки да инвестират значителни суми в хибриди, за да покрият нуждите и интересите на всички потребители.

Източник: investor.bg




Още по темата:

Коментари

Добави коментар

Реклама