Новини » Автоновини

Audi пуска най-луксозния си и най-голям SUV Q9 преди 2026 годинаAdmin17.01.2024г 

Audi пуска най-луксозния си и най-голям SUV Q9 преди 2026 година

След дълга циркулация на слухове за Audi Q9, главният изпълнителен директор на Audi Australia Джеф Манирингзаяви в интервю за CarSales, че най-луксозният SUV ще се появи преди 2026 г.

На въпрос дали има смисъл да се пусне по-голям и по-скъп модел Q, той отговори: „Да, разбира се. Ако просто погледнете обема на продажбите спрямо различните марки, ще видите, че ние не сме представени в най-високия сегмен на SUV-тата, в който са преките ни конкуренти."

Когато беше помолен да назове модела, Джеф Маниринг се усмихна и се съгласи, че "Q9" е име, което остава. Automotive News вярва, че американските дилъри могат да започнат да продават новия модел още през 2025 г.
Доклад, публикуван през 2022 г., твърди, че Q9 ще бъде истински седемместен SUV с много място за краката на пътниците на третия ред. Очаква се основните пазари за продажба да бъдат САЩ и Китай.

Дилърите в Северна Америка бяха информирани за пристигането на модела преди повече от година. Q9 обаче ще бъде един от последните нови модели на Audi с двигатели с вътрешно горене.

В дългосрочен план целта е да се прекрати производството на автомобили с ДВГ, като това трябва да се случи до 2032 година, с възможна отсрочка, основно за пазара в Китай, но това ще е в зависимост от местното търсене.

Q9 няма да е единствената промяна в SUV гамата на Audi , тъй като Q2 ще бъде спряно само едно поколение по-късно. Междувременно изцяло електрическият Q6 E-Tron идва тази година, носейки със себе си и по-елегантната версия Q6 E-Tron Sportback. Наименованията са доста объркващи, тъй като Audi вече продава бензиновия Q6 в Китай като триредов SUV.

Източник: fakti.bg

Още по темата:

Коментари

Добави коментар

Реклама