Новини » Автоновини

Volkswagen Group стъпи в руския град Калуга21.10.2009г 

Volkswagen Group стъпи в руския град Калуга Владимир Путин и Мартин Винтеркорн поставиха началото на производствения процес на автомобилния гигант Volkswagen Group в руския град Калуга.

Русия е тръгнала по пътя да се превърне в една от най- важните държави за автомобилния бизнес
и Volkswagen Group ще участва във формирането на това успешно бъдеще, като един надежден партньор“, коментира Винтеркорн, председател на управителния борд на германския гигант.

„Днес ние се превърнахме в един руски автомобилен производител“, допълва той.

От ноември 2007 година, до момента в комплекса на Volkswagen Group в Калуга се извършваше сглобяване на автомобили от готови елементи (SKD), като от поточните линии на завода са слезнали над 100 000 превозни средства с марките Volkswagen и Skoda. От началото на следващата година, капацитетът на съоръжението, в което започват да функциониран собствени производствени цехове, ще достигне 150 000 автомобила годишно.

Първите такива коли- Volkswagen Tiguan и Skoda Octavia, бяха демонстрирани по време на официалното събитие, което се проведе на 20- ти този месец.
През следващите няколко месеца ще бъдат добавени три нови модела на групата, както и специален модел на Volkswagen, разработен специално за руския пазар. По непотвърдени данни, Владимир Путин е бил един от първите руснаци, които са видяли проекта на новата кола.


До момента, от Volkswagen AG са направили инвестиция в размер на около
570 милиона евро
в завода в Калуга. С общата си инвестиция на руския пазар, в размер на
774 милиона евро
, германският гигант е най- големият инвеститор в автомобилния бизнес в Русия. В руското подразделение на Volkswagen- Volkswagen Group Rus, работят над 1800 човека в новия производствен комплекс, както и около 300 човека в представителството на компанията в Москва. До края на следващата година, работниците в Калуга ще достигнат 3000.

Източник: auto-press.net


Още по темата:

Коментари

Добави коментар

Реклама