Новини » Автоновини

BMW Group в подкрепа на българския бизнес



02.11.2009г 

BMW Group в подкрепа на българския бизнес На 3 ноември 2009 г. в София се провежда годишната среща на бизнеса с правителството, организирана от в-к Капитал в партньорство с Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.
За втора поредна година BMW Group България е партньор в инициативата
, като част от дългосрочната стратегия на компанията да работи в подкрепа на чистия бизнес и да популяризира най-добри бизнес практики.
Целта на Годишната среща на бизнесa и правителството е да даде възможност на
над 170 ръководители на най-големите фирми в България
и министри от Кабинета да обменят идеи и изработят стратегии за развитието и просперитета на България. В условия на финансова и икономическа криза, бизнесът и правителството ще се опитат да формулират правилните приоритети за българската икономика, ще търсят начини за нейното преструктуриране, както и устойчиви източници на растеж.
Участие в събитието ще вземат министър председателят г-н Бойко Борисов, заместник министър председателят и министър на финансите г-н Симеон Дянков, министърът на икономиката, енергетиката и туризма г-н Трайчо Трайков, министърът на регионалното развитие и благоустройството г-н Росен Плевнелиев, министърът на околната среда и водите г-жа Нона Караджова, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията г-н Александър Цветков, вицепрезидентът и корпоративен секретар на Световната банка г-жа Кристалина Георгиева и управителят на БНБ Иван Искров.
BMW Груп България е официален представител на BMW Group и вносител на марките BMW и МINI за България. През септември 2009 г. най-успешният производител на премиум автомобили в света бе определен, за пети пореден път, за най-устойчива компания в автомобилостроенето според престижния индекс на „Дау Джонс”. Така компанията остава единствена от автомобилната индустрия, включена в престижната група индекси за устойчиво развитие от създаването й през 1999 г. Част от ангажиментите на BMW Group и клоновете й по целия свят е прилагането и популяризирането на най-високи стандарти и бизнес прaктики, прозрачност на процесите на производство и отношения с клиенти и партньори, стимулирайки развитието на индустрията и икономиката. Компанията инвестира значителни усилия и средства в подпомагането на правителствени и неправителствени инициативи в областта на устойчивото развитие и защита на околната среда.



Още по темата:

Коментари

Добави коментар

Реклама