Новини » Автоновини

Ford работи върху предпазни колани с вградени в тях въздушни възглавници



06.11.2009г 

Ford работи върху предпазни колани с вградени в тях въздушни възглавници През следващата година Ford ще стартира производство на предпазни колани с вградени в тях въздушни възглавници, съобщи Detnews.com. Първият модел, чиито задни седалки ще бъдат оборудвани с такива през следващата есен ще е Explorer.

Главният инженер в разработването на нови технологии във Ford, Срини Сундараражан, е завил следното пред изданието: “Има две основни устройства, които помагат за спасяването на човешки животи в случай на злополука. Това са коланите и въздушните възглавници. Ние решихме да ги комбинираме.”

Според Сундараражан,
цилиндричните еърбегове, които са интегрирани в коланите, позволяват да се разпредели равномерно теглото върху гърдите на пътниците, като те не се издуват при всеки удар, а само в случаи на тежки произшествия.
Технологията също така може да се деактивира по всяко време от блока за управление на всички системи в превозното средство.

До стартирането на серийното производство обаче, инженерите на Ford трябва да намерят решение на един много сериозен технологичен проблем.
При тези въздушни възглавници не може да се използва пиротехника, както при стандартните
, поради което трябва да се пригодят да се раздуват със специален охладен газ.

От Ford съобщават, че са избрали Explorer да е първия модел, който ще бъде оборудван с такива предпазни колани, тъй като този SUV е един от най-популярните семейни автомобили в САЩ. Освен това от компанията смятат, че тази технология ще подтикне не само водача и пътника до него да поставят предпазни колани, но и пасажерите отзад. По данни на Ford, само 60% от седящите на задните седалки си слагат колани при пътуване.

Източник: autoblog.bg


Още по темата:

Коментари

Добави коментар

Реклама