Новини » Автоновини

Chevrolet Spark събира общо 69 точки на теста EuroNCAP



26.11.2009г 

Chevrolet Spark събира общо 69 точки на теста EuroNCAP Chevrolet Spark събира общо 69 от максимално възможните 100 точки в тестовете за безопасност на независимата организация European New Car Assessment Program (EuroNCAP). Резултатът бе само на точка под границата, необходима за получаване на максимална оценка от пет звезди.

"Отличното представяне на нашия минимодел в суровите изпитания за безопасност EuroNCAP е отражение на вниманието, което отделяме на безопасността наред с привлекателния дизайн и забележителното оборудване," отбеляза Уейн Бранън, президент и управляващ директор на Chevrolet Europe. "Spark отговаря на високите очаквания и изисквания, които поставят клиентите в този клас автомобили на големите европейски пазари."

В раздела за защита на възрастните пътници
, Spark постига максимума от 8 точки в теста на страничен удар в движещо се деформируемо препятствие. Моделът отбеляза висок резултат от 7.35 от общо 8 точки и в теста на страничен сблъсък в стълб, с което демонстрира надеждната защита на пътниците, която може да осигури при по-сериозна катастрофа със страничен удар.

В раздела за защита на децата в купето
, Spark също успя да отбележи максимален брой точки в динамичния тест за изпитание на системите за пасивна защита на децата, който дава основа за оценка на безопасността чрез симулиране на различни типове сблъсъци. Тестовите манекени на 1,5-годишно и 3-годишно дете бяха надеждно защитени от мерките за пасивна защита и стабилната пътническа клетка на Spark по време на тежките изпитания на страничен удар.

Tези постижения са резултат от структурните подобрения на каросерията на Chevrolet Spark, съчетани с пълно серийно оборудване със системи за пасивна и активна безопасност. Повече от 66 процента от конструкцията на каросерията на миниавтомобила е изпълнена от високоякостни стомани, а в 16.5 процента от елементите са използвани свръхвисокоякостни стоманени сплави. По-голямата част от тях се съдържат в надлъжната структура на пода, както и в предните и странични колони на покрива. Резултатът от използването им се илюстрира ярко от доброто представяне в тестовете на страничен удар.

Серийното оборудване за безопасност на Chevrolet Spark включва фронтални и странични за водача и пътника до него, както и странични въздушни завеси. Предпазните колани на предните места са снабдени с устройства за притягане при удар, а за защитата на всички пътници на втория ред се грижат триточкови инерционни колани.

Spark ще бъде представен официално на българския пазар през месец март 2010.





Източник: auto-press.net


Още по темата:

Коментари

Добави коментар

Реклама