Новини » Автоновини

КИА ВЕНГА с отличие за дизайн



08.12.2009г 

КИА ВЕНГА с отличие за дизайн

Още преди старта на разпространение в търговската мрежа - началото на 2010 година, КИА Венга е с iF награда за отличен дизайн от престижно международно жури. Представителят в MPV-сегмента получи признание за качество на дизайна, плюс още няколко допълнителни характеристики като ниво на иновативност, благоприятен за околната среда и др.

‘Конструирахме КИА Венга с ясната идея да задоволим изискванията на европейските потребители за практичност, функционалност и удоволствие от шофирането’, обясни главният дизайнер на марката – Питър Шрайер.

‘Венга ще запали отново интереса на автомобилните потребители към MPV моделите в Б-сегмента, поставяйки нови стандарти! Престижната iF награда за продуктов дизайн е доказателство за успешното приложения на дизайнерската ни концепция в новия модел,’ добави Шрайер.

Създадена през 1953г. iF наградата за продуктов дизайн, предоставяна веднъж годишно, е една от най-престижните отличия за дизайн в световен мащаб. Инициирана е от Hanover Messe под името ‘Die gute Industrieform’ (Добър производствен дизайн). Тази година в конкурса участваха 2 486 претенденти в 16 различни категории. КИА Венга е победител в категория ‘Транспортен дизайн’, която включва автомобили, кораби, влакове и самолети.

Официалната церемония по връчване на iF наградите традиционно се провежда първия ден от старта на световното изложение за дигитални информационни технологии. КИА Венга ще получи отличието си на 2-ри март 2010г., когато победителите във всички категории ще бъдат възнаградени. Очаква се броят на посетителите на международния IT панаир да надхвърли 250 000.
                                                                    КИА Венга в детайли


Проектиран, конструиран и произведен в Европа, КИА Венга ще се предлага на стария континент с избор от 7 двигателя: 2 бензинови и до 5 дизелови двигателя, генериращи между 128 и 75 к.с. Най-икономичната версия – Венга 1.4 CRDi снабдена с ISG система ще бъде с ниво на вредни емисии СО2 от само 117 г/км и комбиниран разход на гориво – 4.5 л/ 100км.

С дължина от 4 068 мм, Венга разполага с обширно вътрешно пространство. Подобно на широко популярния модел сийд, Венга ще се предлага с гаранция от 7 години или 150 000 км.




Още по темата:

Коментари

Добави коментар

Реклама