Новини » Кола на месеца

Subaru Legacy е единствен в сегмента със серийно 4х4



29.01.2010г 

Subaru Legacy е единствен в сегмента със серийно 4х4

Ако има нещо, което със сигурност ми липсва при първата ни среща с новата, пета генерация на Subaru Legacy, това е дизайнът на вратите на предшественика. Безраменните прозорци придаваха особено изящен вид на купето и недвусмислено подсказваха потенциала за едни по-спортни дни и по-динамични завои в най-продавания лек автомобил със задвижване 4х4 в света (3.6 млн. произведени коли, включително офроуд модела Legacy, от 1989 г. до днес).

Промени
С новото поколение на Legacy Subaru сменят посоката. Нов, по-голям, по-просторен и по-практичен - далеч от досегашната стратегия за ексцентричност, по-близо до очакванията на широкитe народни маси.
При това Subaru Legacy винаги е бил особен автомобил. Преди малко повече от 20 години появата на японската лимузина предизвика любопитството на точно определена група хора, като ловци, земеделски стопани и автомобилни нонконформисти заради практичността, здравината и стабилността на японския претендент и въпреки скучния екстериор. Днес Subaru все по-често се изговаря на един дъх в съчетание с изрази като "модерна градска среда", "лайфстайл" и "по-различната лимузина". Европейският пазар за автомобили от среден клас е сериозно доминиран от германските BMW трета серия, Audi A4, Mercedes С класа или Volkswagen Passat. На първо четене Legacy сякаш няма никакъв шанс спрямо тях за избора ви - те се продават с по-голямо разнообразие от двигатели, имат по-луксозно вътрешно оборудване и по-висока репрезентативна сила пред обществото. Legacy обаче разкрива истинските си таланти при втори, трети и всеки последващ прочит.

Екстериор

Външният вид на новото Legacy е по-масивен и агресивен в сравнение с предшественика. Увеличеното с 8 см междуосие носи предимства най-вече за пътниците на задните седалки. Както и при други нови модели, показани в последните две години, и тук впечатление ще ви направи широката и малко по-висока предница, както и по-големите като площ фарове. Legacy залита към притеснителна униформеност, слабо отличаваща го от конкурентни японски или дори корейски лимузини.
Системата за задвижване на четирите колела на Subaru с постоянно разпределение на двигателната сила е призната и от конкуренцията за едно от по-добрите решения, предлагани на пазара. Тя работи отлично не само при лоши пътни условия, като сняг или дъжд, а ви дава повече стабилност и контрол и при сухо време, ако решите да управлявате автомобила си малко по-спортно и агресивно. Всъщност Legacy е много подходящ за бързо и агресивно каране. Четирицилиндровите боксерови мотори на марката са с турбо, ускоряват с искрено желание и френетично хубав звук и не се свенят да ви подведат още, за да натиснете педала докрай. От две години японците предлагат и дизелов боксер, с който ще можете да решите и проблема с високата консумация на гориво.

Характеристики
Двулитровият агрегат с мощност от 150 к. с. е относително тих, субективно динамичен и обективно икономичен според общия стандарт за този клас автомобили - средният разход е около 7 л дизел на 100 км. Дизелът е може би най-добрият избор за тази кола, която в България ще бъде често избирана като служебен инструмент за покоряване на десетки хиляди километри. С всеки следващ километър лоялността на шофьора ще се затвърждава. Защото Legacy няма да го разочарова в основните си приоритети.

Източник: Pari.BG




Още по темата:

Коментари

Добави коментар

Реклама