Новини » Застраховане

Застрахователи считат Ford, Subaru и Volkswagen за най-сигурните коли



18.11.2009г 

Застрахователи считат Ford, Subaru и Volkswagen за най-сигурните коли Ford, Subaru и Volkswagen са най-сигурните превозни средства според застрахователите. Застрахователният институт по пътна безопасност (IIHS) във Вирджиния награди в сряда 19 леки коли и 8 спортни автомобила за модели на 2010 г. в класация за най-безопасните возила. Броят на наградените автомобили е значително редуциран през тази година в сравнение с миналата година заради по-високите изисквания за здравина на покрива, които въведе институтът.

Ford и неговото подразделение Volvo получиха най-много награди, общо за 6 свои модела, следвани от японския автомобилостроител Subaru и Audi на германския Volkswagen с по пет.
Chrysler грабна четири приза, а Honda и General Motors бяха отличени за по два свои модела. Toyota, BMW, Mazda и Mitsubishi останаха извън годишната класация на IIHS. Моделите на Ford, които бяха наградени, са Ford Taurus, Lincoln MKS, Volvo S80 и C30, както и XC60 и XC90 SUVs. От компанията обявиха, че са се фокусирали върху производството на безопасни автомобили за условията, които крият опасност от катастрофи, обобщава pari.bg.


Още по темата:

Коментари

Добави коментар

Реклама