Новини » Автоновини

Представят новите Фабия и Румстър Greenline11.05.2010г 

Представят новите Фабия и Румстър Greenline

Шкода Ауто представя своето второ поколение модели Greenline на Фабия и Румстър. Нова технология допълнително намалява разхода на гориво и нивата на CO2 емисии.

След като започна производство на фейслифт на Фабия и Русмтер, Шкода Ауто ще представи и новата Фабия Комби Greenline и Румстър Greenline – нейното второ поколение модели, съобразени с опазването на околната среда.

Новите модели Greenline бяха подложени на фейслифт, за да съответстват на основната линия и още по-важно, те бяха снабдени с нова технология за допълнително намаляване разходa на гориво и нивата на CO2 емисии. Най-важните иновации включват нов двигател (1.2 TDI CR DPF/55 kW) със системата Common Rail (директно впръскване под високо налягане), Старт/Стоп система, система за възстановяване на енергията при намаляване на скоростта и спиране и система за подпомагане смяната на скоростите (върху Maxi DOT дисплея ).
Една от най-големите технологични промени във второто поколение Greenline версия е новият три-цилиндров турбо двигател (1.2 TDI CR DPF/55 kW), с разход само 3,4 L/100 км и СО2 емисии от 89 г/км за новата Фабия Комби Greenline и 4,2 l/ 100 km и 109 г/км за новия Русмтър Greenline.

Освен по-ниските емисии на СО2, количеството на други замърсители, също е намалено. Новият двигател отговаря на строгата норма EU5 за вредни емисии, която в категорията на дизелови двигатели засяга основно азотни оксиди и твърди частици. Коефицентите на скоростите при автомобили с пет-степенна скоростна кутия са идентични с тези на обикновените модели Фабия и Русмтър снабдени със същите двигатели. Нещо повече новият Greenline, предлага същото удобство, но при по-нисък разход на гориво.

Основните преимущества на системата Старт/Стоп
се открояват по оживените градски улици. Системата се включва автоматично веднага след като двигателят се стартира. Ако шофьорът реши да спре автомобила и отпусне педала на съединителя, двигателят се изключва автоматично. Веднага щом шофьорът натисне съединителя, двигателят се стартира отново. По този начин той може да спести между 0,2 и 0,4 литра на 100 км (комбинирано)или между 0,3 и 0,09 литра на 100 км в градски условия.

Системата за възстановяване на енергията при намаляване на скоростта и спиране е друго произведение на изкуството, което идва с новата Фабия Комби Greenline и Русмтър Greenline. Ефективното използване на кинетичната енергия на автомобила за зареждане на акумулатора, е проста система, което спомага за продължително спестяване на гориво. Също като системата Стоп/Старт, системата за възстановяване на енергията при намаляване на скоростта и спиране се използва за първи път в серииното производство на Шкода. Двете системи са взаимно свързани и заедно спомагат за направата на тези нови модели възможно най-съобразени с опазването на околната среда. Прилагането на системата за възстановяване на енергия при намаляване на скоростта и спиране е помогнала за намаляване на СО2 емисиите с между 2 и 4 г/км.

Други технологии, разработени за подобряване икономичността на работата включват система за подпомагане смяната на скоростите, която помага на шофьора да постигне оптималния потенциал на двигателя, снижено и аеродинамично шаси и не на посдно място гуми с по-ниско съпротивление при въртене.
Още по темата:

Коментари

Добави коментар

Реклама