Новини » Еко-ауто

Три Peugeot iOn тръгнаха по софийските улици



08.04.2011г 

Три Peugeot iOn тръгнаха по софийските улици

Ключовете на първите три Peugeot iOn в България бяха връчени символично на официална церемония в столицата. Трите "зелени" компании са Argent, Societe Generale Експресбанк и GLOBUL. Събитието беше организирано със съдействието на Българска Асоциация Електрически Превозни Средства. Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма и Стоян Желев, изпълнителен директор на „София Франс Ауто“ предадоха колите на собствениците им.
100% електрическият iOn съчетава забележително съотношение между вътреши и външни размери, отлична маневреност, високо ниво на сигурност с комфорт и богато оборудване. Към тези качества трябва да добавим предимствата на електрическата енергия, невероятна безшумност, липсата на вредни емисии и лекота, с която iOn се управлява.
Пълното зареждане на батерията се извършва за 6 часа в стандартен контакт от домашна електрическа мрежа, а бързото презареждане до 50% за 15 мин. и до 80% за 30 мин. става чрез специално зарядно устройство. Предвид това, че в града и по периферните му пътища, колата е спряла през 90% от времето, времето за презареждане на iOn отговаря напълно на потребностите на автомобилите. Всички iOn разполагат с богато серийно оборудване: алуминиеви джанти, сервоволан, светлини за мъгла, автоматично включване на светлините, дневни светлини, централно заключване с дистанционно управление, борд компютър, климатик, радио CD съвместимо с MP3 и Bluetooth – с USB порт, електрически предни и задни стъкла и регулиране седалката на шофьора.

 

Източник: Peugeot


 




Още по темата:

Коментари

Добави коментар

Реклама