Новини » Блогсфера

Когато става въпрос за Голф, нищо не е достатъчно, всичко трябва да е една стъпка над очакваното



Admin06.11.2012г 

Когато става въпрос за Голф, нищо не е достатъчно, всичко трябва да е една стъпка над очакваното

Представяме ви разказа на Добрин Балчев, председател на "Клуб на привържениците на Volkswagen в България".

Тръгвайки за това представяне бях изпълнен с очакване за нещо запомнящо се. Оказа се, че съм очаквал твърде малко ...

Полетът до Мюнхен, и след това чартърът до Олбиа, остров Сардиния, минаха като миг. Озовах се на летището на красивия средиземноморски остров, видял толкова много история през вековете. Не случайно Volkswagen бяха избрали да представят тук новият Golf – модел не само с история, но и предсказващ бъдещето в този пазарен сегмент.

...

Плътен, солиден звук при затварянето на вратите, трудно долавяне работата на двигателя и външни шумове (страничните огледала са с нов дизайн и разположени по-назад, за по-ниски нива на шума). Удобни и ергономични предни седалки, с достатъчна според мен странична опора и в по-динамичен стил на управление (за това малко по-късно). Новата платформа MQB, на която е стъпил Голф 7, порастването му на дължина и ширина, и особено по-дългото междуосие водят до предостатъчно място отпред, простор и на задния ред, по-голям с 30 литра багажник. Позицията на водача е удобна, с добър обзор и усещане за автомобила. Информационната системата на автомобила, в съчетание с мултиволана дават пряк и лесен достъп до информацията и различните екстри, сензорният дисплей с новата чувствителна функция е лесен за управление. От него дори се включват различните режими на управление и на окачването според предпочитанията на водача.

Дори базовите версии са добре оборудвани, като Фолксваген са заложили най-вече на системите за сигурност – XDS (електронен блокаж на диференциала), ESC (електронен контрол на стабилността), Multicollision braking (спирачна система, предотвратяваща повторни верижни удари след катастрофа), Start/Stop system, EPB (електронна ръчна спирачка) с Auto Hold (система за потегляне в наклон), индикатор за налягането в гумите, 5 инчов сензорен дисплей, двоен под в багажното отделение и т.н. Да не говорим за богатия списък с допълнителните екстри: избор на профил на шофиране от водача, DCC (динамичен контрол на окачването), Lane Assist (познатата система за предотвратяване напускане на лентата, а сега и с разпознаване на умора у водача), Active Cruise Control (адаптивен автопилот със следване на предния автомобил)+Front Assist+Rear Assist (постоянно следене на цялата обстановка около автомобила), City Emergency Braking (принудително спиране за предотвратяване на ПТП в градски условия), Light Assist (предотвратяване на заслепяването на насрещните водачи), Sign Assist (разпознаване на пътните знаци), Park Assist pilot (паркинг пилот с усъвършенствано автоматично паркиране), новата навигационна система Discover Pro, Bi Xenon с вградени лед светлини, проактивна система за защита на пътниците ...

Като цяло, новият Голф е по-просторен, по-комфортен, по-сигурен и едновременно с това до 100 кг. по-лек в сравнение с предходния модел. Нещо, от което печели както по отношение на икономичност, така и по отношение на динамика. И всичко това на същата цена за базов модел в Германия като при Голф 6.

Цялата история и много снимки - тук.






Още по темата:

Коментари

Добави коментар

Реклама