Новини » Автоновини

Работниците на Opel се съгласиха на замразени заплати



16.10.2009г 

Работниците на Opel се съгласиха на замразени заплати Служителите в заводите на Opel в Германия се съгласиха да им бъдат замразени заплатите и да им се спрат бонусите като част от плана за намаляване на производствените разходи. От работническия профсъюз се надяват чрез постигането на спогодбата да се ускори продажбата на Opel на канадската компания Magna International. Работното споразумение, чрез което работниците от Opel ще получат 10% от новата компания, ще помогне да се постигне целта за спестяване на 175 млн. EUR през следващите 12 месеца в четирите завода на Opel в Германия.

Ще има съкращения на персонала, за да се постигнат изискванията на Magna
, обявиха от работническия профсъюз, като добавиха, че очакват в най-скоро време да получат отговор на въпросите за дела на служителите в компанията. Споразумението, според което няма да има увеличение на заплатите до 2011 г. и намаление на бонусите за отпуските и коледните празници, е част от условието на Magna, за закупуването на Opel и марката Vauxhall във Великобритания.
Autoplanet1
припомня:

Най-голямата канадска компания за производство на автомобилни части Magna и партньорът й OAO Sberbank, най-големият заемодател в Русия, се съгласиха да инвестират 500 млн. EUR в Opel, като в замяна получат общо 55% от акциите на германския автомобилен производител. Очаква се Magna и General Motors да подпишат договора за продажба до края на тази седмица, заяви изпълнителният директор на американската компания Фриц Хендерсън.

Служителите на Opel, които в момента са 50 хил. в цяла Европа, ще получат 10% от новата компания в замяна на съгласието им с плана за намаляване на разходите, се казва в първоначалното споразумение, постигнато с Magna. Останалите 35% от новото предприятие ще останат собственост на GM, обобщава pari.bg.



Още по темата:

Коментари

Добави коментар

Реклама