Новини » Автоновини

КИА СОУЛ бе отличен за високо ниво на безопасност от insurance institute for highway safety (iihs)



19.11.2009г 

КИА СОУЛ бе отличен за високо ниво на безопасност от insurance institute for highway safety (iihs) За по-малко от година след представянето си, КИА Соул стана притежател на няколко приза, между които
‘5-star Crash Safety
.
Rating’ от Euro-NCAP и ‘Best New MPV’ според проучване на английското издание ‘Which?’. Към колекцията от награди Соул добави и за втори, пореден път тази година отличието ‘Top Safety Pick’ предоставена от IIHS.
Градският кросоувър бе определен и като ‘2010 Automotive Excellence Award’, ‘Most
Exciting Cars of 2010’ и един от ’10 Great and Safe Rides for Teens’ от списание АутоУийк.

'КИА Соул се радва на огромен потребителски и медиен интерес, благодарение на стилната си външност, достъпна цена, възможности за персонализация и високо ниво на сигурност и безопасност', каза г-н Michael Sprague, вице президент маркетинг на КИА Моторс Америка. ‘Сигурността е една от най-важните характеристики на всеки нов модел. Втора престижна награда като ‘Top Safety Pick’ предполага стабилна пазарна позиция на КИА Соул и за в бъдеще.’
Изпитанията, на които са подложени моделите-участници в теста, са обособени в четири категории – издръжливост при челен, страничен, заден удар и за първи път – оценка при обръщане на автомобила по покрив.
Серийно моделите са оборудвани с предни и странични въздушни възглавници, предни активни подглавници, климатик, ABS, EBD, ESP, TCS, BAS, предни и задни ел. стъкла, ел. странични огледала в цвета на автомобила, CD player + MP3 + RDS + 6 високоговорителя, извод за USB, и др.



Още по темата:

Коментари

Добави коментар

Реклама