Новини » Кола на месеца

BMW Серия 1Admin03.10.2011г 

BMW Серия 1

Само няколко дни след официалното си въвеждане на пазара новото BMW Серия 1 тръгва на национална обиколка организирана от BMW Group България и дилърите на BMW в Пловдив, София, Плевен, Варна и Бургас. В продължение на повече от месец клиентите на марката ще имат възможност да тестват второто поколение на компактния премиум модел. Упражнения на полигон под ръководството на сертифицирани BMW инструктури и шофиране по маршрут ще демонстрират подобрения комфрот, многообразието от иновативни технологии и възможности за индивидуализиране, изключителната динамика и ефективност на новото BMW Серия 1
Новото BMW Серия 1 е наследник на успешното първо поколение на компактния премиум автомобил, продаден в над 1 млн. екземпляра в целия свят. Единственият в този клас автомобил със задно задвижване последователно развива силните страни на своя предшественик. Той впечатлява с модерен и атрактивен дизайн, силно повлиян и от уникалната за този клас концепция – задно задвижване и надлъжно монтиран редови двигател. Специално подбрани дизайнерски елементи, съчетани в линиите Urban и Sport, които BMW за първи път предлага с новия модел, позволяват инидивдуализиране на автомобила според характера и начина на живот на неговия собственик.
Още от въвеждането си на пазара BMW Серия 1 се предлага с пет високоефективни четирицилиндрови двигателя с технологията BMW TwinPower Turbo. При новото поколение бензинови двигатели този пакет от технологии осигурява впечатляващо спортно разгръщане на мощността при ненадминато нисък разход на гориво и нива на вредните емисии. 1,6-литровите двигатели, оборудвани с Twin-Scroll-турбокомпресор, директно впръскване, VALVETRONIC и двоен VANOS развиват мощност от 100 кВт/136 к.с. при новото BMW 116i и 125 кВт/170 к.с. при новото BMW 118i. Това отговаря на увеличение на мощността с 10 респективно 20 кВт спрямо предишните модели, като в същото време разходът на гориво е намален с до 10 %. Благодарение на всеобхватно модернизираните 2-литрови дизелови двигатели с турбокомпресор, променлива геометрия на турбината и директно впръскване Common-Rail новите BMW 116d (85 кВТ/116 к.с.), BMW 118d (105 кВт/143 к.с.) и BMW 120d (135 кВт/184 к.с.)затвърждават своята преднина по отношение на ефективността в компактния сегмент. Благодарение на многобройните технологии от програмата BMW EfficientDynamics, с които BMW Серия 1 е оборудвано то поставя нови стандарти по отношение на ефективността в своя клас. В допълнение специалният режим ECO PRO променя управлението на двигателя и оптимизира по отношение на ефективността работа на отоплителната и климатичната инсталации, подгряването на страничните огледала и на седалките. Така се постига допълнителна икономия на гориво и вредни емисии.
Автомобилът е особено атрактивен за активните целеви аудитории, за които предлага богати възможности за свързаност с околния свят. С функции, като Интернет и BMW Apps новото BMW Серия 1 позволява на своите собственици, ако желаят, никога да не загубват връзка със своето ежедневие.
Българските клиенти на марката вече имаха възможност да се срещнат с новото BMW Серия 1 в неговата естествена среда – сърцето на големия град. Над 300 души посетиха мобилния автосалон на BMW, който гостува в София на 28 и 29 септември 2011 г. се записаха за пробно шофиране.
Още по темата:

Коментари

Добави коментар

Реклама