Новини » Автоновини

Камор Ауто с премиера на BMW X1 и на BMW Серия 5 Гран Туризмо



23.10.2009г 

Камор Ауто с премиера на BMW X1 и на BMW Серия 5 Гран Туризмо Камор Ауто официално представи на 22 октомври 2009 г. два знакови модела на BMW - BMW X1 и BMW Серия 5 Гран Туризмо с оригинално и неочкавано събитие в автосалона си.
Двойната премиера на най-новите модели мина под мотото «BMW дни на радостта. Добре дошли при новите преживявания”
. Автосалонът на Камор Ауто бе разделен на две тематични зони както акцентът във всяка една от тях бе съответно новото
BMW X1 и новото BMW Серия 5 Гран Туризмо
. Гостите имаха възможност да изпитат интерсни нови усещания за всички сетива в различните зони на нови преживявания. Елегантната атмосфера бе допълнена от изискани мебели и луксозни бижута и часовници, предоставени специално за събитието. За доброто настроени на присъстващите допринесе и непринуденото музикално джаз оформление. Шай Рацаби, генерален директор на Камор Ауто, приветства с добре дошли повече от 300-те гости, уважили премиерата. Той изтъкна, че тези два модела са
пореден пример за визията на BMW за развитие на автомобилната индустрия чрез иновативни решения
, революционен дизайн и инженерни постижения. Специален гост на събитието беше Сабине Шойнер, маркетинг директор за Централна и Източна Европа в BMW Груп.
Въвеждайки BMW Серия 5 Гран Туризмо, най-успешният в света производител на премиум автомобили не само допълва гамата на Серия 5, но и дава начало на съвършено нов сегмент – Sports Activity Sedan. Този автомобил е предназначен за взискателна целева група – хората, които търсят комбинация от индивидуалност, изискан и модерен стил, лукс и практичност, съответстващи на нуждите и изискванията на активния начин на живот, който водят. Той съчетава усещането за престиж, характерно за седан, спортното усещане на купе, типични характеристики на Sports Activity Vehicle и модерна интерпретация на концепцията Гран Туризмо.
BMW Серия 5 Гран Туризмо се предлага с един дизелов и два бензинови двигатели, снабдени с най-съвременните, оптимизиращи разхода на гориво технологии и функции, част от BMW EfficientDynamics. И трите модификации са оборудвани стандартно с осемстепенна автоматична трансмисия, предлагана преди това единствено при дванадесетцилиндровата луксозна лимузина BMW 760i.
Особено внимание заслужава напълно новият шестцилиндров редови бензинов двигател, който е представен за първи път, в комбинация с турбокомпресор, директно впръскване на горивото (High Precision Injection) и VALVETRONIC. Благодарение на това уникално съчетание на технологии двигателят BMW TwinPower Turbo реагира изключително бързо и прецизно на педала на газта, превъзхождайки дори отличните характеристики на познатите шестцилиндрови редови двигатели, предлагани от BMW.

BMW Group допълва гамата на BMW X моделите, пренасяйки за първи път техните специфични характеристики и качества в компактния клас на премиум сегмента с BMW X1. Този автомобил съчетава радостта от шофирането, така типична за BMW X моделите, с модерен характер, смел дизайн и превъзходна функционалност.
Екстериорът на новото BMW X1
демонстрира самоувереност и елегантност, които се допълват от спортния характер, универсални възможности и отлично поведение на пътя. Увеличеният пътен просвет и защитата на долната част на автомобила подчертават неговите възможности в off-road условия, а дългото разстояние между осите и леко повдигнатата линия на задните стъкла акцентират върху спортния му нрав. Интериорът е подчертано функционален и модерен. Повдигната позиция на седене, усещането за простор, както и многобройните опции за съхранение на вещи, правят новото BMW X1 подходящo както за шофиране в градски условия, така и на дълъг път, при това с динамика и спонтанност от най-висок клас.
Водачът може да разчита на мощни и ефективни двигатели, с нисък разход на гориво и нива на вредни емисии, благодарение на многобройните функции на BMW EfficientDynamics като Регенерация на спирачната енергия, функцията Auto Start Stop, Индикатор за смяна на предавките и др.
Още при въвеждането си на пазара новото BMW X1 ще се предлага с един шестцилиндров бензинов двигател и три четирицилиндрови дизелови двигателя.
В допълнение на разположение на водача е и най-интелигентната система за задвижване на всички колела - BMW xDrive.


Още по темата:

Коментари

Добави коментар

Реклама