Новини » Автоновини

Пробно шофиране на моделите BMW с двойно задвижване в реални пътни условия



11.11.2009г 

Пробно шофиране на моделите BMW с двойно задвижване в реални пътни условия BMW Group България и дилърите на баварската марка в страната ни представят интелигентната система за задвижване на всички колела xDrive на над 600 души.
„Камор Ауто", „М Кар", „Варна Карс", „Бова Карс" и „ВиА Интеркар" организират
пробно шофиране на моделите BMW с двойно задвижване в реални пътни условия и на специални съоръжения, симулиращи екстремни ситуации. Така дебют ще направят BMW Серия 7 с 4х4 задвижване и новият X1.

BMW xDrive се предлага в 10 серийни модела и 45 модификации. Интересен факт е, че за миналата година
58% от продадените автомобили BMW у нас са с 4х4 системата xDrive, а очакванията за тази година са този процент да се увеличи.

Тестовите модели, които ще обиколят България, са 320d xDrive, 750i xDrive, X1 xDrive 23d, X1 xDrive 28i, X3 xDrive 18d, X5 xDrive 35d, X6 xDrive 35d.
BMW xDrive е единствената система за задвижване на всички колела
, която функционира изцяло на електронен принцип. Тя получава информация от многобройни сензори и я обработва чрез последно поколение автомобилен компютър.
Само за милисекунди BMW xDrive може да прецени дали дадена пътна обстановка изисква някакви промени
и преразпределя силата на сцепление там, където е необходима най-много, по съвсем плавен начин, с което предотвратява превъртане на колелата от самото начало. При екстремни ситуации BMW xDrive може да извърши изключително бърза настройка и да
пренасочи до 100% от двигателната мощ
към една от осите, с което осигурява максимално сцепление по всяко време и на всяка настилка.

Източник:
Агенция Speed-Press


Още по темата:

Коментари

Добави коментар

Реклама