Новини » Кола на месеца

Adam на Opel



Admin31.07.2012г 

Adam на Opel

Новият градски шик модел на Opel - Adam е проектиран да съживи консервативния имидж на марката и да конкурира четириместните си малки автомобили - Fiat 500 и Mini, отбеляза DPA. Компанията избра автомобилното изложение в Париж през септември за официалното представяне на автомобила, който ще се появи по магазините през януари на цена около 11 500 евро ($14 000).

Успехът на Adam е от жизненоважно значение за Opel, който се бори за преоткриване след години на проблеми и огромен натиск за намаляване на разходите, оказван от американския собственик General Motors, който изгуби близо $750 млн. от дейността си в Европа миналата година.

Opel отбеляза, че се надява Adam да накара потенциалните купувачи да направят нова оценка на марката. Колата изглежда изглежда ниска и спортна с характерни за Opel черти на външния вид. Широка е 172 см с 16-инчови колела. Във Великобритания Адам ще се продава с емблемата на Vauxhall.

Adam ще предлага избор от три четирицилиндрови бензинови двигателя, взети от Corsa. Стандартната версия ще бъде с петскоростна автоматична скоростна кутия. Засега не се предвиждат дизелови двигатели. Adam бележи нови територии за Opel, принуден да се появи с нещо напълно ново, което за заеме място в сегмента под Корса. Конкурентите Fiat и BMW успяха да съживят легендарните си малки автомобили Mini и Чинкуеченто (500).



Източник: Economynews.BG




Още по темата:

Коментари

Добави коментар

Реклама